Після 7-місячного падіння світові ціни на продовольство почали зростати

Індекс продовольчих цін ФАО ООН у квітні виріс у порівнянні з березнем на 0,3% або 0,3 пункти до 119,1, що на 7,4% або 9,6 пункти поступається показнику квітня 2023 року.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на graintrade.

Після 7-місячного падіння зростання індексу цін відновилося у березні і продовжилося у квітні. Підвищення цін на м’ясо та, меншою мірою, на олії частково було нівельоване зниженням цін на цукор та молочну продукцію.

Середній індекс цін на зернові у квітні знизився у порівнянні з березнем на 0,3% або 0,3 пункти до 111,2 пункти, що на 18,3% або 25 пунктів поступається показнику квітня 2023 року. Після тримісячного падіння у квітні стабілізувалися експортні ціни на пшеницю завдяки несприятливим погодним умовам в окремих регіонах ЄС, США та рф, хоча активна конкуренція між експортерами посилює тиск на котирування. Експортні ціни на кукурудзу у квітні виросли на тлі високого імпортного попиту, викликаного пошкодженням інфраструктури та логістичними проблемами в Україні, а також зниження прогнозів урожаю в Бразилії.

Середній індекс цін на рослинні олії у квітні виріс у порівнянні з березнем на 0,3% або 0,3 пункти до 13-місячного максимуму 130,9 пункти завдяки підвищенню цін на соняшникову та ріпакову олію, хоча котирування на пальмову та соєву олію за цей період знизилися.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *