Сушарка з теплогенератором дозволяє аграрію не лише економити, а й уникнути бюрократичних процедур — експерт

Сушарку з теплогенератором аграрії використовують не лише для економії, але й для того, щоб уникнути бюрократичної тяганини, пов’язаної з газом. Не потрібно підписувати договори, вгадувати ліміти, яка буде погода та врожайність.

Про це в інтерв’ю Еlevatorist.com розповів директор та власник GRECO GROUP Іван Корженко.

«На прикладі минулого року — якщо зазвичай кукурудзу у Вінницькій області починали молотити навіть в кінці серпня чи на початку вересня, то минулого року багато хто почав молотити в кінці жовтня. Дехто навіть в листопаді. Це пов’язано з погодними умовами, пізньою посівною — була холодна весна. І в таких умовах вгадати, коли саме ти використаєш газ восени — просто не реально», — зазначив Корженко.

Він додає, що частина клієнтів, наприклад, має потребу включити сушарки в кінці лютого чи в березні — повернути зерно на сушарку та трохи його підсушити. З газом це тяжка процедура, оскільки всі заключають договори на різних умовах, тож кількість та об’єм газу на визначений місяць резервується заздалегідь.

Трапляється, що в березні вже посушену продукцію треба знову підсушувати. Тоді аграрій має звернутися до облгазу чи іншого продавця газу, починає заключати контракт, і таке інше. З обладнанням GRECO GROUP аграрій коли хоче, тоді і сушить продукцію.

Нагадаємо, що за 1 т/% сушіння зерна на альтернативі аграрії платять в межах 10-12-18 грн залежно від виду палива.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *