На терміналі Мостиська Драй Порт запустять ще одну контейнерну лінію

На контейнерному терміналі «Мостиська» (Мостиська Драй Порт) будують третій майданчик, який надасть додаткові оперативні можливості та збільшить вантажообіг терміналу. Про це в рамках Агротуру «4 кордони» розповів директор терміналу Дмитро Кобзар.

«Тут будуть ще прокладені вузькі та широкі колії, таким чином ми будемо мати вже три контейнерні майданчики», — сказав він.

На новій контейнерній лінії працюватиме портовий кран RMG, тому швидкість опрацювання вантажів та обʼєми зберігання збільшаться.

За словами Дмитра Кобзаря, новий майданчик планують запустити у 3 кварталі 2024 року.

Він додав, що перевантаження аграрної продукції є одним з ключових напрямків роботи терміналу. Елеватор на 4 тис. т зберігання, який розташований на терміналі, є буфером для перевантаження сільгосппродукції з потягу на потяг.

Інфраструктурний партнер Агротуру «4 кордони» — компанія KMZ Industries. Логістичний партнер — «Балк Транс».

У червні 2023 року на контейнерному терміналі «Мостиська» встановили обладнання для перевантаження олії. Це насосні станції, що дають змогу перевантажувати великі обсяги наливних вантажів з автомобілів у залізничні цистерни й із залізничних цистерн для колії 1520 мм у цистерни для колії 1435 мм.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *