Втрати врожаю від яблуневої плодожерки можуть сягати 70%. Як боротись зі шкідником

Наразі спостерігається активність другого покоління яблуневої плодожерки, яка є найнебезпечнішим шкідником для саду.

Протягом вегетаційного періоду цей шкідник може мати кілька поколінь гусені, які завдають серйозної шкоди плодам. Втрати врожаю від яблуневої плодожерки можуть сягати вражаючих 60-70%, а в окремих випадках навіть досягати 100%. Про це повідомляють у агродепартаменті LNZ Group.

З періоду після цвітіння яблуні метелики починають відкладати яйця протягом 1-1,5 місяця. Личинки, своєю чергою, пошкоджують плоди, які стають неспоживчими, втрачають товарний вигляд та погано зберігаються.

Щоб захистити плодові від яблуневої плодожерки, важливо розпочати заходи після цвітіння і продовжувати протягом усього вегетаційного періоду. Один із надійних інсектицидів для боротьби з цим шкідником — Октант-Турбо (тіаметоксам, 141 г/л + лямбда-цигалотрин, 106 г/) 0,25 л/га від бренду DEFENDA. Цей препарат ефективно впливає на метеликів яблуневої плодожерки та гусені, сприяючи їх швидкій загибелі на поверхні плодів.

Важливо зазначити, що за теплої та вологої погоди пошкодження шкірки плодів яблуні та груші плодожеркою супроводжується ризиком інфікування збудниками плодової гнилі. Це може призвести до продовження розповсюдження гнилей навіть після збирання урожаю та його зберігання в сховищах і холодильниках. Тому для ефективного контролю яблуневої плодожерки рекомендується поєднувати боротьбу зі шкідником з фунгіцидною обробкою плодів на деревах. Один із надійних фунгіцидів — Кітч ВГ від бренду DEFENDA, який допомагає боротися зі збудниками сірої та плодової гнилей.

Придбати препарати можна в інтернет-магазині LNZ Web, а також отримати професійну консультацію фахівців.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *