Сівба на Волині затримується через підтоплення полів

Джерело фото: Суспільне

Аграрії Волині не можуть розпочати весняну посівну через підтоплення сільськогосподарських угідь та мінливу погоду.

Про це розповів начальник відділу рослинництва обласного управління агропромислового розвитку Олександр Книш «Суспільному».

З його слів, про те, що погодні умови вже принесли якийсь збиток аграріям, говорити поки не варто.

Станом на 5 квітня до обласного управління агропромислового розвитку за компенсацією урожаю від підтоплення ніхто не звертався.

За словами фермера з Луцького району Руслана Хомича, у його господарстві через сильні дощі та сніг підтоплені 40% полів. Це орієнтовно 250 га землі, зазначає аграрій. Він  не може розпочати весняну посівну, оскільки техніка грузне в полі.

«В нас зараз гніздяться лебеді, де мають сіятися поля. Торік у ці дні вже садили картоплю, а сьогодні сніг, і мороз, і перезволоження», — скаржиться він. 

Також Руслан Хомич поділився, що цього року менше посадить овочів через їхню низьку закупівельну ціну. Поля планує засіяти переважно соєю, кукурудзою та соняшником.

Він прогнозує, що за сприятливої погоди без опадів посівна у господарстві розпочнеться орієнтовно за два тижні, коли поля добре підсохнуть. Водночас урожай цього року очікує гірший, ніж минулого, через пізню посівну.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *