Попит на ріпак в Україні різко знизився

Експортний попит на ріпак в Україні різко знизився після ракетних обстрілів інфраструктури чорноморських та дунайських портів України.

Частина кораблів вийшла з портів Дунаю через ризики нових атак, пише GrainTrade.

У понеділок закупівельні ціни на ріпак з доставкою в порти Дунаю впали на 15-40 $/т, але потім відновилися до 365-370 $/т, або 15000-15500 грн/т.

«Дощі дещо затримують збирання ріпаку, проте його урожайність залишається високою. Фермери активно продають ріпак зі швидкою оплатою, щоб поповнювати обігові кошти, а реалізацію пшениці та ячменю відкладають на потім, з огляду на значно нижчі, ніж торік, ціни на ці культури», — пояснюють експерти.

На біржі в Парижі листопадові ф’ючерси на ріпак цього тижня впали на 1% — до 475,5 €/т, або 500 $/т під тиском збільшення пропозицій від аграріїв ЄС та України.

На біржі у Вінніпезі листопадові ф’ючерси на канолу протягом тижня залишалися на п’ятничному рівні 830 CAD/т, або 625 $/т на тлі покращення погодних умов у преріях Канади.

«Найближчим часом збільшення пропозицій ріпаку посилить тиск на котирування, особливо з огляду на покращення погоди у США, де зниження температур та опади зменшать спекулятивний вплив на ціни на сою», — прогнозують фахівці.  

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *