Названо нові глобальні тренди органічної галузі

Органічне землеробство і органічний сектор можуть стати частиною забезпечення продовольчої безпеки, розуміння важливості якої сформувалось на тлі пандемії та повномасштабної війни в Україні.

Такий тренд простежується на міжнародній виставці органічної продукції BIOFACH 2023, яка зібрала 2765 експонентів з 95 країн, пише OrganicInfo.ua.

«Для BIOFACH 2023 визначено нові тренди від New Glocal (ред. — нове глобально-локальне) до New Sweeteners (ред. — нові цукрозамінники), які підтримують мегатренд «планетарного здорового способу життя». Дискусії протягом чотирьох днів виставки триватимуть на багатьох майданчиках», — уточнюють експерти.

Зазначається, що українські органічні виробники, які також присутні на BIOFACH 2023, своїм прикладом демонструють, що органічне сільське господарство є більш стійким у кризових ситуаціях, ніж конвенційне виробництво.

«Попри всі складнощі, викликані повномасштабним вторгненням, органічні оператори у 2022 році змогли збільшити експорт до країн ЄС та Швейцарії на 13% у 2022 році», — говориться у повідомленні.

Останні дані, зібрані об’єднанням «Органічна ініціатива» напередодні BIOFACH 2023, демонструють рішучу готовність органічних операторів продовжувати свою діяльність, зокрема:

  • понад 85% органічних операторів продовжують працювати, деякі оператори призупинили роботу в перші місяці, але згодом змогли відновити діяльність;
  • понад 95% органічних операторів планують продовжувати свою діяльність саме в органічному секторі.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *