Науковці дали прогноз урожайності ранніх зернових в Україні

Cередня врожайність озимої пшениці в Україні за сприятливих умов наливу зерна становитиме від 4,8 до 8,5 т/га (залежно від сорту і технології вирощування), ярої — від 4,2 до 5,1 т/га.

Про це повідомляє ІА «АПК-Інформ» із посиланням на прогноз фахівців НААН України   

Зазначається, що рослини озимої пшениці наразі знаходяться у фазі достигання – збиральної стиглості, тоді як ярої — у фазі достигання – тістоподібної стиглості.

«Рослини ячменю озимого перебувають у фазі достигання – повної стиглості. Прогнозована урожайність залежно від інтенсивності технології вирощування може становити від 4,2 до 6,5 т/га. Ярий ячмінь наразі у фазі достигання − тістоподібної стиглості, прогнозована урожайність залежно від інтенсивності технології вирощування може становити від 4,5 до 5 т/га», — зазначають науковці.

Щодо озимого жита, то його врожайність, залежно від моделей технології, може становити від 3,8 до 4,7 т/га, озимого тритикале — від 5,5 до 7,5 т/га.

«Рослини вівса перебувають у фазі достигання − молочної стиглості. Прогнозована урожайність залежно від інтенсивності технології вирощування може становити від 3,9 до 5,6 т/га», — додали науковці.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *