Кавуни з Рівненщини: коли почнуть збирати урожай

Збір урожаю кавунів розпочнеться на Рівненщині у серпні.

Про це розповів «Суспільному» керівник Асоціації фермерів області Андрій Кузьмич. 

За його словами, у 2023 році фермери на Рівненщині засіяли свої землі кавунами орієнтовно на 50 га, надалі територія посіву може збільшитися.

«Є декілька господарств, які ризикнули вирощувати кавуни. Вони для нашої області нетипові. Вираховуючи ситуацію, яка складається в нас у країні, наші фермери ніколи не здадуться та будуть збільшувати площу посіву під цю баштанну культуру», — вважає експерт. 

За словами Андрія Кузьмича, в регіоні кавуни вирощують на крапельному поливі, без цього не виросте культура. На Херсонщині більше сонця, там тепліші дні, там інший клімат. 

«У нас він суворіший, у будь-який момент можуть бути заморозки. Зараз температура стабільна, а ночі холодні — це ніяк не вплине на ріст кавунів. Вже за якихось там півтора-два тижні на Рівненщині будуть збирати кавуни», — говорить він.

І додає, що перші спроби вирощувати кавуни в області були ще у 2015 році. Вирощували для себе. Зараз багато сильних агрономів, які працювали на півдні, переїхали на Рівненщину. Вони діляться досвідом. 

«Не тільки кавуни у нас почали вирощувати, а й баклажани, і перець Білозірка, тобто ті овочі, які раніше були для нас непритаманні. Країна точно не буде голодна. У нас дуже працьовиті люди, які розуміють, що під час війни потрібно забезпечувати продовольчу безпеку», — підсумував експерт.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *