На Черкащині у посівах кукурудзи виявлена попелиця. Як врятувати урожай

В Черкаській області є випадки враження кукурудзи попелицею. Висока її кількість може призвести до знебарвлення, пожовтіння та підсихання листя, затримки росту рослин, пошкодження качанів грибком і, як, наслідок, суттєвого зменшення врожаю.

Про це розповів менеджер агроплатформи LNZ Hub Сергій Вовк.

«Найбільші колонії попелиці формуються на волоті й листках верхнього ярусу, хоча невеликі колонії утворюються також на листках середнього і нижнього ярусу. Загрозою від попелиці є передача вірусів та вторинних інфекцій, які можуть проникнути в рослину в місцях укусів. Чисельність шкідника зростає під час цвітіння волоті та за теплої вологої погоди», — розповідає Сергій Вовк.

Він рекомендує аграріям найперше перевірити кількість попелиць на кукурудзі, і якщо економічний поріг шкодочинності (300 шт. на 1 рослину) перевищено, варто застосувати обприскування інсектицидами. 

«Для попередження значних пошкоджень кукурудзи рекомендуємо вчасно обробити посіви інсектицидом від бренду DEFENDA — Престо (клотіанідин, 200 г/л, лямбда-цигалотрин, 50 г/л). Це унікальний системний двокомпонентний препарат, який здійснює контроль над 100 видами найбільш поширених шкідливих комах та демонструє виражений «нокдаун-ефект», знищуючи вже через пів години величезну кількість шкідливих комах. Інсектицид забезпечує надійний захист протягом 21-30 діб», — зазначає Сергій Вовк.

У разі виникнення додаткових запитань можете звертатися до представника агродепартаменту LNZ Group свого регіону.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *