Яблука меншого калібру — нова тенденція на світових ринках

Українські фруктові компанії щороку стикаються з новими викликами. Змінюються правила та тенденції на ринках, тому бізнес постійно адаптується.

Про це заявив керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій у коментарі виданню Fructidor.

Він зазначив, що, окрім очевидних складнощів, пов’язаних із війною, доєдналась інфляція. Однак ціни на яблука зростають не так швидко, як собівартість виробництва. Крім того, відбуваються зміни у споживчих трендах. 

«Серед найновіших тенденцій — багато ринків вимагають яблука меншого калібру, що відрізняється від того, з чим ми стикалися навіть два роки тому. Для мене було величезним здивуванням, коли я побачив на ринку в Дубаї багато дрібних яблук сорту Роял Гала з блідим кольором, які називають «шкільними яблуками», або подібних до тих, що продаються в Україні. Тенденція, над зміною якої ми наполегливо працювали роками, була змінена південноафриканськими постачальниками всього за одне літо, коли в ПАР з’явилися великі обсяги таких яблук», — коментує Володимир Гуржій.

Він зауважив, що з’являється багато експортерів яблук. 

«Коли ми почали експортувати в Дубай, там не було жодного постачальника з Балкан, а Польща і Туреччина тільки робили перші кроки. Зараз там є всі. Це штовхає ціни вниз, принаймні щодо рівня інфляції, тобто ціни залишаються більш-менш на тому ж рівні, що і 5 або 7 років тому, але витрати значно підскочили», — продовжує фахівець.

Володимир Гуржій також зазначив, що дефіцит груш наступного сезону в Європі — це чудова можливість для українських експортерів вийти на ці ринки. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *