Фахівець розповів про помилки, які допускають новачки в овочівництві

Вирощування овочів потребує точних агрономічних рішень. Особливо важливе правильне внесення добрив і боротьба з хворобами та шкідниками. Рослини потребують внесення ЗЗР не менш, ніж раз на 7-10 днів. 

Про це у матеріалі на Latifundist.com «$10 тис. чистого прибутку з гектару. І це не межа. Як в Україні відроджується овочівництво» розповів директор з агровиробництва LNZ Group Роман Франчук.

Він зазначив, що для боротьби зі шкідниками і хворобами на овочевих культурах використовують препарати Кітч, Сальто. Сальто ефективний в боротьбі з цілим рядом захворювань і універсальний для застосування. Кітч має високу ефективність проти широкого спектру хвороб плодів і ягід (в т.ч. грибкових хвороб). Застосовується для яблук, томатів, суниці, сливи, лохини, черешні, малини, ожини, винограду. З бактеріозами ефективно бореться Вітоксид — це нешкідливий для людей препарат, що охоплює великий спектр хвороб рослин. 

Читайте також: Вирощування овочів дозволило оптимізувати витрати та забезпечити стабільну роботу холдингу — LNZ Group 

Представник  LNZ застерігає від типових помилок, яких допускаються новачки в овочівництві.

«Наприклад, максимальна концентрація солей у водному розчині. Це не завжди беруть до уваги не дуже досвідчені овочівники. Якщо вносиш дуже багато добрив одночасно, то рослина просто їх не прийме і попалить корінь. Це одна з глобальних помилок. Якщо, припустимо, треба дати 40 чи 50 кг добрив на гектар, це треба розтягнути в часі», — розповів Франчук.

Як повідомлялося раніше, у 2023 році обсяги вирощування овочів майже зрівнялися з показниками 2021 року.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *