До посівної приєднались дві тилові області

Весняна посівна кампанія 2023 року стартувала на Рівненщині та Прикарпатті.

Про це свідчать повідомлення держадміністрацій.

Як повідомляє Рівненська ОДА у Facebook, в області навесні планують засіяти близько 437 тис. га. Зокрема, технічними культурами засіють 161 тис. га, майже стільки ж ярими зерновими. Під картоплю та овочі відведуть 85 тис. га, а на кормові культури — 38 тис. га.

Посів сільськогосподарських культур по всіх категоріях господарств очікується на площі 623 тис. га — на рівні минулого року.

«До посівної підходимо максимально відповідально. Адже пам’ятаємо: Рівненщина, як тиловий регіон, має нагодувати і себе, і сусідів. Упевнені, що все буде добре», — зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Водночас голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук у Facebook зазначила, що посів сільгоспкультур по всіх категоріях господарств у області очікується на площі 390 тис. га, що на 1,5 тис га більше, як торік. 

«Майже на 4 тис. га очікується збільшення площ під технічними культурами», — додала вона. 

Очікувана структура посівних площ у 2023 році: 37% площ — зернові культури; 29% — технічні культури; 18% — картопля та овочі; 16% — кормові культури.

«Минулорічний недосів озимих зернових, якщо порівняти до попереднього року, на площі 5,7 тис. га частково буде компенсовано ярими зерновими на площі 4,2 тис. га.

Крім того, очікується незначне (+0,3 тис. га) збільшення посівів сої, картоплі (+0,2 тис. га) та овочів (+0,1 тис. га)», — уточнила голова Івано-Франківської ОВА.

Розширення посівів сільськогосподарських культур очікується за рахунок введення в обробіток земельних ділянок, які ще не обробляються.

«До посівної підходимо максимально відповідально. Адже пам’ятаємо: Івано-Франківщина, як тиловий регіон, має нагодувати і себе, і сусідів», — додала очільниця області.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *