Ціна гірчиці в Україні сягає 55 тис. грн/т

Здорожчання насіння білої гірчиці спостерігається в Україні протягом липня.

Про це говориться у повідомленні ІА «АПК-Інформ».

Так, ціни попиту на насіння білої гірчиці підвищилися в середньому на 33% і станом на 20 липня переважно озвучуються в межах 40000-45000 грн/т EXW, а в деяких випадках сягають 50000-55000 грн/т EXW.

Експерти зазначають, що зростання цін на олійну зумовлене як обмеженою кількістю пропозицій від аграріїв на тлі фактичної втрати частини її запасів, які зберігалися на нині тимчасово окупованих територіях у південних та східних областях, так і через скорочення посівних площ внаслідок воєнних дій у країні.

«Попит імпортерів на олійну водночас оцінювався як високий, адже в країнах Європи спостерігається нестача пропозиції готової продукції, що зумовлено зменшенням валового збору гірчиці через складні погодні умови. До того ж аналогічна проблема спіткала й Канаду, яка є одним із головних виробників вказаної культури та її постачальником на європейський ринок. Варто зазначити, що здорожчання логістики та енергетична криза, спричинені війною в Україні, також сприяли зростанню цін», — вважають аналітики. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *