Через тривалі зливи аграріям не вдасться заощадити на десикації

На півдні України стартувала збиральна кампанія. Проте довгочасні зливові дощі останнього періоду дещо порушили плани аграріїв щодо жнив озимого ріпаку та гороху, невдовзі — й зернових колосових.

Зважаючи на гідротермічні особливості червня, фахівці компанії Ukravit наголошують на важливості проведення десикації та рекомендують ефективні рішення. 

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit

Якщо до цього окремі регіони мали надію заощадити на десикації, то сьогодні це під питанням. Опади, що періодично випадають практично по всій країні, створили сприятливі передумови для поширення низки небезпечних хвороб та забур’яненості в посівах і загрожують посунути заплановані строки жнив. Не варто забувати, що, наприклад, ріпак — багатоярусна культура, а отже, достигає нерівномірно, що додає ще один аргумент на користь десикації. Тому, щоб прискорити достигання цієї та інших культур, локалізувати наявні в посівах хвороби, проконтролювати бур’яни, знизити засміченість урожаю та зменшити технологічні втрати під час збирання, рекомендовано не нехтувати цим технологічним прийомом.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *