Астарта розширить поливні площі вдвічі

Агрохолдинг «Астарта-Київ» продовжує будівництво мережі для водопостачання під зрошення в «Полтавазернопродукт», і на початку квітня 2023 року планує розширити поливні площі майже вдвічі. 

Про це розповіла генеральна директорка «Полтавазернопродукт» Наталія Гомон в матеріалі: «‎Чи потрібні інвестиції в зрошення під час війни: досвід Астарти» на‎ Latifundist.com

За словами керівниці, пілотний проєкт зі зрошення в «Полтавазернопродукт» реалізували у 2016 році. Спочатку це був крапельний полив, згодом перейшли на дощувальні системи. «Полтавазернопродукт» поки що єдина агрофірма в «Астарті», яка цим займається

«‎Зумовлено це близькістю до Дніпра і наявністю каналів та насосних станцій. Під зрошенням на сьогодні у нас 440 га, на яких використовуємо 4 дощувальні машини»‎, — зауважила Наталія Гомон.  

За її словами, планують вирощувати на поливі гібридну кукурудзу, цукрові буряки і сою, як культуру для просторової ізоляції. 

«‎Плануємо отримати з гектара по 100 т цукрових буряків і по 4 т насіннєвої кукурудзи»‎, — зауважила вона.

Зазначається, що для цього придбали ще 4 фронтальних машини й 1 кругову, щоб максимально охопити поливом заплановану площу.  

Очільниця компанії додала, що для реалізації проєкту шукали вітчизняний якісний продукт. Свій вибір зупинили на Variant Irrigation: бо всі основні вимоги, можливості і побажання «Астарти» були враховані. 

Читайте також: «‎Поливати чи взяти паузу? Як Астарта розширює площі під поливом з Variant Irrigation під час війни»‎ 

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Источник: www.latifundist.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *