Аграріям радять ефективні засоби проти «дводольної загрози»

Контроль бур’янової рослинності в посівах зернових культур — значний виклик для аграрія навесні. Велика кількість бур’янів, зокрема дводольних, мають здатність зимувати й відновлювати вегетацію з настанням сприятливих умов, а після цього складно піддаються контролю через невідповідні для обробок погодні умови, притаманні цій порі року.

Тому фахівці компанії Ukravit радять у жодному разі не ігнорувати цю проблему і своєчасно захищати посіви від «дводольної загрози». 

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit

Видове різноманіття, висока репродуктивна здатність завдяки накопиченню насіння в ґрунті та підвищена стійкість до несприятливих умов навколишнього середовища, характерних для весни, роблять дводольні бур’яни небезпечним сусідом для зернових культур. Вони споживають ресурси, призначені культурним посівам, пригнічують розвиток рослин фізично і створюють сприятливі умови для інфікування хворобами та пошкодження шкідниками. В комплексі за неналежного контролю це може спричинити суттєві збитки майбутньої врожайності. Тому контроль дводольних видів як у посівах озимих, так і ярих зернових — надзвичайно важлива складова весняного захисту.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *