Аграрії Житомирщини отримали більшу урожайність соняшнику та сої

Сезон збору соняшнику в Житомирській області на завершальному етапі.

Про це говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської ОВА.

«На сьогоднішній соняшник зібрано на 177,5 тис. га, що становить 98,0% від запланованої площі. Середня урожайність цієї культури становить 22,5 ц/га, що на 1,8 центнера більше порівняно з минулим роком. Загалом намолочено 399,3 тис. т соняшнику», — говориться у повідомленні.

Водночас соя зібрана на площі 182,1 тис. га. Середня урожайність становить 22,0 ц/га, що на 2,1 ц/га більше порівняно з минулим роком. Загальний обсяг зібраної сої складає 400,6 тис. т.

«Цукровий буряк викопано на площі 17,1 тис. га, що становить 91,9% від прогнозованої площі. Середня урожайність цього року склала 450,0 ц/га. Загальний обсяг урожаю цукрових буряків — 769,5 тис. т», — додали у відомстві. 

Ріпак зібрано на площі 39,9 тис. га, урожайність — 29,5 ц/га (+0,7 ц/га). Загальний обсяг зібраного ріпаку становить 117,7 тис. т.

«Таким чином, попри деякі тимчасові перешкоди, сільськогосподарські роботи в Житомирській області йдуть успішно, і більшість культур показують зростання урожайності порівняно з минулим роком», — констатують в ОВА. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *