Новий механізм страхування суден принесе агровиробникам 4 млрд грн

Новий механізм страхування суден від воєнних ризиків дозволить значно знизити чинні страхові внески для перевізників, які експортують та імпортують в Україну морем.

Про це говориться у повідомленні Міністерства економіки України. 

«Страхування кораблів стало можливим завдяки співпраці з провідними британськими компаніями у сфері перестрахування — Marsh McLennan та андеррайтерами Lloyd’s of London через запуск механізму Unity Facility. Загальний обсяг покриття за цією програмою становить $50 млн.

Це рішення, перш за все, позитивно вплине на роботу зернотрейдерів. Новий механізм дозволить здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5 відсоткових пункта від вартості страхового тарифу, що дозволить зернотрейдерам зекономити близько 100-140 грн на одній тонні вантажу, а загалом сільськогосподарським товаровиробникам це додатково принесе до 4,0 млрд грн», — зазначила перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, ці кошти будуть спрямовані аграріям як у вигляді збільшення ціни придбання, так і на додаткову закупівлю. Збільшення обсягів українського експорту морським шляхом має сприяти додатковому зростанню української економіки.

«Після виходу росії із «зернової угоди» чимало вантажних суден опинилися в пастці. Ухвалене урядом рішення дозволить гарантувати безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти України», — резюмувала Юлія Свириденко.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *