Аграрії Донеччини засіяли третину запланованих площ ярими зерновими

На Донеччині триває сівба ярих зернових культур, аграрії намагаються максимально використати посівні площі. Сіють пшеницю, ячмінь, горох та овес.

Про це повідомила заступниця директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин облдержадміністрації Олена Рибакова, пише vp.donetsk.ua.

Відзначається, що зараз в області під тимчасовою окупацією знаходяться 644 тис. га, що складає 36% від площі, підконтрольної україській владі станом на 24.04.2023. Відповідно скоротилися посівні площі сільгоспкультур, а аграрії не можуть обробити через безпекову ситуацію і територію, прилеглу до зони бойових дій.

«Минулого року зернові культури було зібрано на площі 252 тис. га, що склало 42% від рівня 2021 року. Цього року аграрії сподіваються, що буде не менше. Зараз відбувається сівба ярих зернових культур — пшениці, ячменю, гороху, вівса. Засіяно вже 20 тис. га, або 29% до прогнозованих показників. Громади, в яких сівба вже майже завершена, — це Черкаська, Новодонецька, Мирноградська і Покровська. В області розпочато сівбу кукурудзи, гречки та овочевих культур. Цього року овочеві культури на Донеччині планується вирощувати на площі 23 тис. га», — зазначає Олена Рибакова.

Вона додала, що наразі посівна в області дещо гальмується погодними умовами, але аграрії налаштовані максимально використати ті площі, які дозволяє ситуація.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *