Уряд передбачив визначення воєнних збитків селян і фермерів

Кабінет Міністрів України на засіданні 3 березня вніс зміни до пункту 2 Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії російської федерації, затвердженого постановою КМУ від 20 березня 2022 р. №326.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Таким чином передбачено можливість визначення шкоди та збитків, завданих особистим селянським господарствам та/або фермерським господарствам, що зареєстровані як фізичні особи – підприємці», — говориться у повідомленні.

Згідно з інформацією Мінагрополітики, напрями, за якими здійснюється визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії рф, доповнили новим, що включає шкоду від каліцтва, тілесного ушкодження, загибелі сільськогосподарських тварин, а також збитки внаслідок знищення чи пошкодження сільськогосподарської техніки та обладнання для агропромислового комплексу.

Основні показники, які підлягатимуть оцінці:

  • втрати внаслідок отримання каліцтва, тілесного ушкодження, загибелі сільськогосподарських тварин, зокрема великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, бджолосімей;
  • збитки внаслідок знищення чи пошкодження сільськогосподарської техніки та обладнання для агропромислового комплексу.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *