В Офісі Президента анонсували нову амністію капіталу

Перехід економіки України в cashless (безготівковий розрахунок) буде супроводжуватися податковою реформою, амністією капіталу та інфраструктурними змінами.

Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Ростислав Шурма, пише «Інтерфакс-Україна».

«Сashless без комплексної податкової реформи, зокрема в тій редакції, яку ми почали обговорювати, з істотним зниженням податкових ставок, неможливий», — заявив він.

Другою передумовою для переходу в cashless, за словами Шурми, є повна і тотальна амністія капіталу.

«Якщо ми переходимо в cashless, то всім, хто накопичив капітали, потрібно дати можливість їх легалізувати», — переконаний чиновник.

Крім того, потрібно під час переходу в cashless забезпечити умови для безготівкових розрахунків на всій території України, для чого готується певний проєкт з «Укрпоштою», деталі якого Шурма поки що не став розкривати, зазначивши, що про них суспільство дізнається вже найближчими тижнями.

Пояснюючи причини, що спонукають державу до запровадження cashless, чиновник насамперед акцентував увагу на двох речах: низький рівень сплати податків у недержавному секторі та хабарництво.

«Об’єктивно — люди не платять податків. Із тих, хто працює в недержавному секторі, 60-70% не платять у повному обсязі податки. Це факт. Достатньо подивитися споживчі витрати в економіці та суму сплаченої зарплати, щоб вийти на ці цифри», — пояснив Шурма.

Щодо корупції, він зазначив, що, незважаючи на безліч спекуляцій на тему переведення неправомірної вигоди в безготівку або біткоїни, «99,9% хабарів здійснюється готівкою».

Прогнозуючи терміни переходу до cashless, Шурма наголосив, що не йдеться про такий перехід в один момент, але це могло б зайняти набагато менше часу, ніж, наприклад, у Швеції, де така модель успішно працює.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *