Страхування воєнних ризиків розблокує потік інвестицій

Страхування інвестиційних ризиків для міжнародних та українських інвесторів сприятиме економічному відновленню України.

Про це заявив заступник міністра економіки України Володимир Кузьо під час презентації програми страхування інвестиційних ризиків для французького бізнесу, повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Він підкреслив, що саме приватні інвестори прямо чи опосередковано сприятимуть економічному відновленню України.

«Ключовими секторами для приватних інвесторів в Україні можуть бути енергетика, сільськогосподарське виробництво та переробна промисловість, оборона, мінеральні ресурси, зелена металургія, транспорт і логістика, охорона здоров’я, ІТ та інші. Також уряд України працює над прискоренням розмінування територій, відновленням енергетичної та житлової інфраструктури і, звичайно, впровадженням ефективних механізмів страхування воєнних ризиків для створення сприятливого бізнес-клімату в країні», — зазначив Володимир Кузьо.

Завдяки тісній співпраці з декількома міжнародними фінансовими установами, такими як ЄБРР, ЄІБ та IFC, а також експортно-кредитними агентствами, пряме фінансування та гарантії підтримки експорту стануть доступними для місцевих та іноземних приватних компаній. 

«З боку уряду мета полягає в тому, щоб розблокувати потік приватних інвестицій, необхідних для підтримки економіки під час війни та підтримки швидкого відновлення і довгострокової реконструкції України. Страхування воєнних ризиків відіграє в цьому вирішальну роль», — додав заступник міністра.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *