Стартував прийом заявок на дотації для тваринників Сумщини

Комісія з питань виконання заходів Програми розвитку агропромислового комплексу Сумської області на період до 2027 року розпочала прийом заявок на часткове відшкодування коштів тваринникам.

Про це йдеться у повідомленнях Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА. 

Так, приймаються заявки та документи на виплату спеціальної бюджетної дотації за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності. Виплата відшкодування здійснюється суб’єктам господарювання за умови наявності у власності від 3 до 250 голів ВРХ (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, на дату подання заявки. Спеціальна дотація надається у розмірі 5,3 тис. грн на одну корову, але не більше 530 тис. грн для одного отримувача.

Також програмою передбачається виплата часткового відшкодування вартості установки індивідуального доїння (доїльний апарат), обладнання для охолодження молока (охолоджувач молока) вітчизняного виробництва робочим обʼємом до 2000 літрів.

Виплата відшкодування здійснюється суб’єктам господарювання за умови утримання ними у своєму господарстві не менш як 5 ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів (телиць, нетелей) у розмірі 80% вартості придбаного у період з 1 жовтня попереднього року до 30 вересня поточного року для власного користування обладнання вітчизняного виробництва без урахування сум податку на додану вартість, але не більше як:

1) за установку індивідуального доїння (доїльний апарат) — 20 тис. грн;

2) за обладнання для охолодження молока (охолоджувач молока) робочим об’ємом до 2 000 літрів включно — 250 тис. грн.

Крім того, тваринники Сумщини можуть подати заявки на часткову компенсацію вартості об’єкта з переробки молока. Кошти надаються на створення приміщення, придбання технологічного обладнання, меблів та інвентарю у вітчизняних виробників та/або їх дилерів для власного користування, у розмірі 80% проєктної вартості об’єкта з переробки молока без урахування сум ПДВ, але не більше 3 млн грн.

Водночас в ОВА приймають заявки та документи на виплату часткового відшкодування вартості сперми бугаїв швіцької та симентальської породи великої рогатої худоби (за умови внесення плідників до каталогу бугаїв молочних, м’ясомолочних порід), придбаної для відтворення поголів’я. 

Виплата відшкодування здійснюється за закуплену в період з 01 вересня попереднього року до 31 серпня поточного року ідентифіковану сперму бугаїв-плідників для штучного осіменіння маточного поголів’я корів лебединської, української бурої та симентальської молочної порід у розмірі 80% вартості однієї дози (без урахування сум податку на додану вартість), але не більше ніж 200 грн за одну дозу з розрахунку не більше двох доз на одну голову власного маточного поголів’я.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *