СБ та ЄБРР виділять $200 млн на гарантування фінансових ризиків в Україні

Багатостороннє агентство з інвестиційних гарантій Групи Світового банку (MIGA) та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклали угоду, згідно з якою MIGA надасть до $200 млн гарантій фінансування торгівлі.

Про це говориться у повідомленні Світового банку.

«Основним бенефіціаром угоди буде Україна, де початкова гарантія MIGA для ЄБРР буде негайно використана для підтримки фінансування торгівлі в той час, коли війна серйозно порушила торговельні потоки та ланцюги поставок, а також значно зменшила доступність для торгівлі фінансування іноземних комерційних банків», — говориться у повідомленні. 

Зазначається, що нове партнерство MIGA та ЄБРР сприятиме гуманітарним потребам України і допоможе підтримувати розвиток таких галузей як сільське господарство, одночасно забезпечуючи важливий імпорт, необхідний для виробництва. Імпортне паливо та природний газ будуть важливими для виробництва електроенергії та транспортування, що необхідно не лише для населення, але й для компаній, заводів і ферм.

З лютого 2022 року ЄБРР підтримав понад €400 млн у торговельних угодах із найважливішими товарами для української економіки. Банк також підтримує весь ланцюжок поставок для вирішення проблем продовольчої безпеки: полегшує імпорт насіння, добрив, палива, тракторів та комбайнів в Україну, а також експорт зерна, олійного насіння та олії в інші країни операцій ЄБРР, включно з Єгиптом, Марокко, Туреччиною та Тунісом.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *