Програму страхування суден розширили на контейнери

Програма доступного страхування суден UNITY, яку реалізують Marsh McLennan та Lloyd’s of London спільно з урядом України, значно розширюється.

Як повідомляє Міністерство економіки України, застрахувати за цією програмою можна буде не лише морські перевезення продовольства, але й судна, що перевозять невійськові вантажі, такі як контейнери та металопродукція.

Перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що таке страхування суден може підтримати зусилля України щодо збільшення обсягів експорту всіх несировинних продуктів. 

За її словами, завдяки страховому інструменту UNITY ставки страхування на комерційному ринку знизились вдвічі. Ставка в межах UNITY наразі складає 0,75% для агропродукції. 

«Рішення забезпечить експортерам нижчі премії для перевезення ширшого асортименту товарів через чорноморські торговельні шляхи та великі економічні вигоди для України», — сказав президент і головний виконавчий директор Marsh McLennan Джон Дойл.

До страхового інструменту UNITY мають доступ усі міжнародні брокери, до яких можуть звернутися власники суден та українські експортери. 

Для довідки: програма UNITY, покликана забезпечити доступне страхування від воєнних ризиків постачання зерна та інших важливих продовольчих товарів у всьому світі, стартувала в листопаді 2023 року. UNITY пропонує страхування КАСКО та окремий захист і відшкодування (P&I) від воєнних ризиків за значно зниженими преміями порівняно зі стандартними ринковими цінами. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *