Компенсація вартості сільгосптехніки: список зріс до 2,3 тис. одиниць

Міністерство економіки України оновило перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, за придбання яких аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості.

Як говориться у повідомленні Мінекономіки, до оновленого переліку включено 2289 номенклатурних позицій продукції 44 виробників. 

Серед доданих до переліку позицій, зокрема, трактори для сільського та лісового господарства, ґрунтообробна техніка та обладнання (плуги, борони, культиватори), посівні та ґрунтообробні комплекси, насіннєві бункери та накопичувачі-перевантажувачі зерна, машини для очищення, сортування, калібрування насіння, зернових та бобових культур, навантажувачі зерна, машини для внесення мінеральних добрив, обприскувачі для хімічного захисту сільськогосподарських культур, тракторні причепи та причепи-самоскиди для перевезення зерна, обладнання для утримання свиней, ВРХ та телят, для доїння корів, техніка та обладнання для садівництва і ягідництва, обладнання для сушіння зерна.

У міністерстві зазначають, що за мірою надходження та розгляду нових заявок від виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися. Щоб бути доданим до переліку, виробник має подати заявку та документи до неї до Мінекономіки. Заявки щодо включення техніки до переліку в поточному бюджетному періоді подаються до 31 жовтня. 

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи.

У Мінекономіки уточнили, що цього року на реалізацію програми закладено до бюджету 1 млрд грн. Очкується, що підтримкою від держави зможуть скористатись близько 4 тис. аграріїв.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *