Харківський бізнес звільнили від деяких податків

Харківська міська рада цього тижня ухвалила рішення про звільнення місцевого бізнесу від податків з 1 квітня по 30 червня 2024 року.

Йдеться про єдиний податок, орендну плату, податок на нерухоме майно та землю, говориться у повідомленні Європейської Бізнес Асоціації. 

В асоціації зазначили, що спільнота неодноразово зверталась до уряду із проханням надати відповідну підтримку бізнесу, який веде свою діяльність на постраждалих від бойових дій територіях, деокупованих територіях, засмічених вибухонебезпечними предметами територіях тощо. 

«Водночас було б доречно використати приклад Харкова і іншим постраждалим регіонам, зокрема Одесі, Дніпру, Запоріжжю, Херсону, Миколаєву тощо», — додали в ЄБА.

На думку фахівців, на додачу до звільнення підприємців від оподаткування для підтримки бізнесу важливим кроками є і такі: забезпечення прозорих та прогнозованих мобілізаційних заходів, забезпечення прозорих можливостей для відрядження за кордон з бізнесових питань, вирішення питання з блокуванням податкових накладних, забезпечення своєчасного відшкодування ПДВ, продовження валютної лібералізації тощо.

«Тож сподіваємось скоро почути важливі новини щодо підтримки бізнесу і в інших регіонах та вкрай очікуємо, що вищезазначені заходи для стимулювання роботи бізнесу знайдуть місце в реальному житті в країні», — підсумували в асоціації.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *