Фермери у зоні бойових дій просять пільги від уряду

Всеукраїнський конгрес фермерів (ВКФ) закликає уряд звільнити сільгоспвиробників у зоні бойових дій від сплати земельного та єдиного податку.

Про це говориться у повідомленні ВКФ.

«Велика кількість територій господарств заміновані, під’їзні шляхи зірвані або перекопані. Провести посівну компанію в деяких господарствах взагалі неможливо. З боку держави ми позбавлені будь-якої допомоги: банки не надають кредити,  ДПС нараховує податок за землю, орендну плату за землі державної та комунальної власності, мінімальне податкове зобов’язання теж нарахували за 2022 рік», — зазначив директор фермерського господарства Сергій Шевкопляс в ході зустрічі Новгород-Сіверської РВА.

Зазначається, що аграрії, які знаходяться на прифронтових територіях, протягом року позбавлені можливості скористатись своїм законним правом не сплачувати відповідні податки, що є неприпустимим  під час війни. Ускладнюється ситуація тим, що вони також не можуть скористатись пільговими кредитами та державною програмою підтримки аграріїв (виплати в розмірі  3100 грн за гектар землі) через те, що знаходяться в червоній зоні (50 км від лінії фронту), пише AgroNews.ua.

Сільгоспвиробники громади, які межують з країною-агресором, звернулись до ВКФ із проханням відстояти інтереси фермерів прифронтових територій. Водночас конгрес звернувся до КМУ із проханням прийняти постанову щодо визначення переліку територій, які окуповані або на яких ведуться (велись) бойові дії. А також пропонують звільнити такі території від сплати єдиного податку.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *