ЄБРР інвестує $24 млн у будівництво індустріального парку у Львові

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) проінвестує до 35% вартості амбітного проєкту будівництва індустріального парку у Львові, складські та виробничі приміщення якого допоможуть Україні розширити доступ до життєво важливих послуг та продуктів.

Про це говориться у повідомленні банку.

«Війна росії проти України ускладнила як зовнішні, так і внутрішні ланцюги постачання. Постійна невизначеність щодо можливості використання морських шляхів для імпорту та експорту підвищує важливість сухопутних маршрутів до Європейського Союзу через захід України та збільшує необхідність складування товарів у цьому регіоні», — пояснили у ЄБРР.

Зазначається, що М10 Lviv Industrial Park, сучасний багатофункціональний індустріальний парк, розташований за 60 км від українсько-польського кордону, який будує Dragon Capital Investment Limited, надасть нові виробничі та логістичні приміщення, необхідні для сталої гуманітарної та економічної діяльності в Україні як під час війни, так і під час повоєнної відбудови.

ЄБРР загалом інвестує до $24,5 млн у розвиток проєкту вартістю $70 млн, з яких до $5,5 млн буде спрямовано на завершення будівництва першої черги проєкту. Будівництво першої черги було перерване військовим вторгненням росії в Україну у лютому 2022 року, але відновилося вже влітку. Завершення будівництва першого складського комплексу площею 14 400 м² очікується у другій половині 2023 року, уточнили у банку.

«Ми раді вітати ЄБРР у якості нашого партнера у цьому дуже важливому проєкті розвитку інфраструктури для України. М10 Lviv Industrial Park, що розташований поблизу кордону з ЄС, створить нові логістичні та виробничі потужності на заході України, які користуються підвищеним попитом після початку повномасштабного вторгнення росії», — зазначив генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *