Українські аграрії випробовують на полях інноваційну технологію для обприскувача

Компанія KUHN розробила систему AUTOSPRAY, яка на обприскувачі Metris отримала найвищу нагороду «Машина року» на європейській аграрній виставці Sima 2019. Використання причіпного обприскувача з цією технологією, що забезпечує диференційне внесення з регулюванням розміру краплі, стає для аграріїв інвестицією у ефективність.

Про це повідомляють в компанії «Тайтен Машинері Україна», офіційного дилера KUHN в Україні.

Відзначається, що звичайні обприскувачі залежно від погодних умов мають ефективність у межах 16%. Усе інше — втрати. Особливо це стає помітним на краях поля, де обприскувач змушений зменшити швидкість для підготовки та здійснення розвороту.

Особливість системи AUTOSPRAY від компанії KUHN — це використання імпульсної модуляції PWM, що дозволяє формувати якісні краплини в широкому діапазоні швидкостей — від 4 до 16 км/год та на розворотах. Польові тести в США показали ріст як ефективності обробки, так і продуктивності обприскувача, що дозволило обробляти 185 га за зміну. Українські аграрії перевірили це на власних полях.

Андрій Турчик, агроном ТОВ «Транс Інвест Агро»

Випробувати обприскувач на своїх полях у Львівській області нам запропонував постачальник засобів захисту рослин  компанія Syngenta. Обприскувач було надано компанією «Тайтен Машинері Україна». Для моніторингу посівів ми використовуємо Cropio. На основі даних створили карту внесення та завантажили в KUHN Metris 2 AUTOSPRAY з форсунками Lechler. Нам потрібно було провести десикацію сої, щоб зібрати її в потрібний часовий проміжок. Результати роботи нас повністю задовольнили, вилив було зроблено за зазначеними нормами, продуктивність роботи надзвичайна в порівнянні з іншими причіпними обприскувачами. Це справді високоточне внесення. При нагоді було б дуже добре мати таку машину в господарстві!

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *