Закупівельні ціни на свинину в березні додали 2,5%

Середня ціна закупівлі свинини в березні склала 61,5 грн/кг з ПДВ (1,59 $/кг). Це на 2,5% вище, ніж у лютому, проте на 14,1% поступається показнику за відповідний місяць минулого року.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Позитивне коливання закупівельних цін на ринку живця на початку весни забезпечило незначну корекцію середньомісячної позначки. Проте пізніше святкування Великодня цьогоріч та, відповідно, відтермінування підготовки до нього не надали необхідної підтримки котируванням, тож у другій половині місяця вони послабилися. 

Додатковим чинником, що чинив відчутний тиск на ціни закупівлі, стала пропозиція великовагового живця від ситуативних відгодівельників. Хоча профіциту кондиційної свинини не спостерігали, а така пропозиція істотної конкуренції промисловій не складає, готовність дрібних фермерів реалізовувати тварин масою понад 140-160 кг дешевше мала свій вплив на ціноутворення та настрої операторів», — коментує керівник аналітичного відділу асоціації Олександра Бондарська.

Середня роздрібна ціна охолодженої свинини у березні склала 188,5 грн/кг, тобто на 1,2%, або 2,3 грн/кг нижче, ніж у лютому. 

«Зниження цін на свинину в роздрібі спостерігаємо вже пів року, і воно лише частково віддзеркалює падіння закупівельних цін на свиней забійних кондицій. Так, свинина в закупівлі знизилася в ціні на понад 22 грн/кг, а на полиці — в середньому на 19,5 грн/кг, що не відповідає зміні розцінок на м’ясну сировину», — повідомляють аналітики АСУ.

Інші види м’яса, навпаки, подорожчали: середні ціни курятини та індичатини додали 1,1% порівняно з лютневим показником, яловичина — 2,9% відповідно.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *