Закупівельні ціни на молоко стабілізувались

Закупівельні ціни на молоко-сировину екстра і вищого ґатунку станом на 5 липня не змінилися порівняно з червнем, подешевшав лише перший ґатунок.

Про це говориться у повідомленні Асоціації виробників молока. 

«Ціни стабілізувалися, оскільки виробництво молока-сировини в Україні і його переробка досягли балансу. На скорочення виробництва молока вплинули обмежений попит на молочні продукти на внутрішньому і експортному ринках, а також сезонний фактор», — повідомляє аналітик асоціації Георгій Кухалейшвілі.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку склала 11,55 грн/кг без ПДВ. Діапазон цін на цей ґатунок у господарствах варіюється від 10,50 до 12,20 грн/кг без ПДВ і залишився на тому ж рівні, що і в першій половині червня.

Вищий ґатунок у середньому коштує 11,55 грн/кг без ПДВ. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 10,00 до 12,00 грн/кг без ПДВ. Діапазон цін не змінився з першої половини червня.

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 11,07 грн/кг без ПДВ і знизилась на 6 коп. за останній місяць. Мінімальна ціна в господарствах складала 9,50 грн/кг і залишилася на тому ж рівні, що і на початку червня. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 10,40 грн/кг, що на 1,03 грн менше, ніж місяць тому.

Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 11,39 грн/кг без ПДВ і опустилася на 2 коп. Порівняно з цінами у другій половині червня вартість молока трьох ґатунків не змінилася.

Георгій Кухалейшвілі припускає, що ціни на сировину в Україні стабілізувалися під впливом певного скорочення обсягів надоїв улітку. Ймовірно, на це вплинув сезонний фактор, оскільки пік сезону великого молока в Європі вже пройшов, а підвищення температур повітря і спека впливають на скорочення продуктивності корів. Поточні обсяги надоїв повною мірою задовольняють потреби українських переробних підприємств.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *