В українських сироварів з’явився шанс позбутися запасів

Продажі сиру зросли перед святами, що дало сироварам шанс позбутися накопичених впродовж останніх тижнів запасів.

Про це повідомляє «Інфагро».

«Поки що складно оцінити, наскільки активнішою стала торгівля сирами. Багато людей повернулося перед святами з-за кордону, крім того, на такі великі свята навіть малозабезпечені українці дозволяють собі купувати недешеві продукти, до яких належить і сир. Але все одно до рівня довоєнних продажів в Україні ще дуже далеко», — констатують аналітики.

Попит збільшився, але виробники не піднімають ціни пропозицій, як це було в довоєнні часи, уточнюють спеціалісти. Однак базові прайси залишаються досить високими. Добре, що хоч кількість акційних розпродажів останнім часом значно збільшилась. Виробники та мережі намагаються позбутися непроданого сиру з запасів.

«Із зовнішніми продажами справжнього сиру ситуація виглядає непогано, але зовсім немає впевненості, що це надовго. Як і по сирних продуктах, основним імпортером українських сирів виступає Казахстан, на ринок якого дуже хочуть заходити російські та білоруські виробники з більш дешевою продукцією. Але поки що український експорт сиру в першому кварталі навіть значно більший за показники аналогічних періодів минулих років. Частка Казахстану в експорті українського сиру (з урахуванням сирного продукту) становить 50%, продажі до Молдови — 35%», — підсумвали експерти.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *