Падіння обсягів виробництва молока в Україні продовжиться

В Україні відбувається стрімке зниження обсягів виробництва молока та зміна структури молочного скотарства внаслідок збільшення обсягів діяльності високотоварних молочних ферм.

Про це у телеефірі заявив керівник експертно-аналітичного відділу Спілки молочних підприємств України Леонід Тулуш, говориться у повідомленні СМПУ.

Він зазначив, що рентабельність ферм зараз знаходиться на високому рівні, що робить діяльність із розведення корів економічно досить привабливою.

«Водночас постійне зниження поголів’я корів у господарствах населення не компенсується належним зростанням обсягів виробництва у індустріальному сегменті ринку. Внаслідок цього падіння обсягів виробництва молока в Україні найближчими роками, очевидно, продовжиться», — прогнозує Тулуш.

Експерт також відмітив, що молочне скотарство — не найпривабливіша галузь для інвестицій через тривалий період окупності та значний рівень інвестиційних витрат і операційних ризиків, внаслідок чого вона потребує реалізації заходів державного стимулювання інвестиційної активності.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *