Названо породи коней, які розводять в Україні

ДП «Конярство України» розпочинає активну фазу оновлення та розвитку.

Про це говориться у повідомленні Фонду держмайна України, до сфери управління якого входить підприємство. 

Зазначається, що «Конярство України» активно впроваджує сучасні напрями роботи, зокрема розширення реалізації коней як на території України, так і за її межами. 

«Важливо, що колектив ДП чітко розуміє — щоб розвиватись, потрібно використовувати нові сучасні підходи до технології утримання і вирощування племінних коней, вибудовувати ефективну бізнес-модель, залучати до співпраці іноземних партнерів, що забезпечить підприємству конкурентні переваги і дозволить отримувати максимальний прибуток. Саме тому підприємство активно оновлюється», — наголосив голова ФДМУ Віталій Коваль.

До складу ДП «Конярство України» входять 10 кінних заводів, 3 племконецентри та 1 іподром. Загальне поголів’я налічує 1717 коней. 

«Через збройну агресію росії 4 кінних заводи з 561 конями знаходяться в окупації», — уточнили в ФДМУ.

Потужності підприємства забезпечують збереження та розвиток 5 порід коней: української верхової, чистокровної верхової, новоолександрівської ваговозної, орловського рисака та призового рисака.

«Вихованці ДП користуються попитом як в Україні, так і за її межами. Ми популяризуємо і просуваємо на спортивний ринок українську верхову породу. В приватному секторі користується попитом новоолександрівська ваговозна порода. Всі надбання в селекції конярства (верхове, рисисте, ваговозне) ми маємо не тільки зберегти, а і зробити конкурентоспроможними на світових ринках та аукціонах», — додала керівник виробничого відділу ДП «Конярство України» Леся Ткаченко.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *