Імпорт та млявий попит знижують ціни на молоко

Середня ціна на молоко-сировину станом на 1 лютого 2024 року склала 14,19 грн і знизилась на 13 коп. за останній місяць.

Про це повідомляє Асоціація виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 1 лютого склала 14,50 грн/кг без ПДВ, що на 20 коп. більше ціни станом на 1 січня. Діапазон цін на цей ґатунок варіюється від 14 до 15 грн/кг без ПДВ. 

Вищий ґатунок у середньому коштує 14,50 грн/кг без ПДВ, це на 20 коп. дешевше за рівень минулого тижня. Ціни коливаються від 14 до 15 грн/кг без ПДВ. 

Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,57 грн/кг без ПДВ і не змінилася за останній рівень. Мінімальна ціна в господарствах склала 13,00 грн/кг, а максимальна — 14,28 грн/кг. 

Аналітик асоціації Георгій Кухалейшвілі припускає, що на зниження ціни на молоко-сировину в Україні вплинуло збільшення пропозиції імпортного вершкового масла та сиру. В січні Україна збільшила імпорт вершкового масла на 23% проти грудня, а сиру —  на 30%.

«Зниження купівельної активності українців після новорічних свят сприяло накопиченню готової продукції на складах молокопереробних підприємств та зниженню дефіциту  на молоко-сировину», — пояснює аналітик.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *