Біржові котирування на сухе молоко рекордно впали

Котирування на сухе незбиране молоко (СНМ) знизились на 8% (до 3 тис. $/т) під час торгів на Global Dairy Trade (GDT) 1 серпня.

Таке падіння виявилось досить несподіваним на тлі динаміки ф’ючерсів, пише партнер проєктів «Інфагро» Максим Фастєєв у Telegram-каналі «ТвійМолочнийЗануда».

«Головною причиною падіння була низька активність покупців по товару (відсотків на 25 нижчою за середні показники аукціону), накладена на збільшення пропозиції для першого контракту порівняно з минулою сесією», — пояснює аналітик.

Збільшення пропозиції було характерним для всіх основних товарів (від +10% для СЗМ до +30% для масла), але найчутливішим товаром для цих змін виявився СНМ. 

«Падіння головного товару одразу на 8%, можливо, було рекордним для біржі за весь час, і точно рекордним для останніх 5 років», — констатує він.

Активність по СЗМ також була невисокою, що скерувало ціни вниз, хоча аналітики очікували зростання.

«Частка Китаю в закупівлі сухого молока традиційно була найвищою, інша річ, що в натуральному обсязі цифри виявились невеликими на тлі загального слабкого попиту», — уточнює Фастєєв.

Жири коригувались незначно, активність Близького Сходу утримала ціни на масло від зниження.

«Серпень загалом прогнозувався як місяць подальшого зниження для GDT, але темпи падіння занадто високі», — підсумував експерт. 

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *