Імпорт і споживачі опускають ціни на свинину

Ціни на свиней забійних кондицій у другій декаді жовтня дещо послабилися.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Так, торги на 41-й тиждень минули дещо напруженіше, ніж попередні. За їх результатами товарні партії «розписали» на 1,5-4 грн/кг дешевше, ніж тижнем раніше. Так, живець у центрі та на сході реалізували за 74-77 грн/кг, а в західних областях тяжіли до 73-74 грн/кг, проте епізодично зустрічалися нижчі позначки. Середньоринкова позначка послабилася на 3,5% — до 73,85 грн/кг.

«Виробники свинини відзначили посилення цінового тиску з боку заготівельників. Останні пояснюють його пригальмовуванням реалізації свинини за усіма каналами збуту та відчутнішою конкуренцією з боку імпортної м’ясної сировини, надходження якої пожвавилося з кінця вересня», — пояснюють експерти.

Послаблення цін на свинину в закупівлі для жовтня є характерною сезонною зміною через переорієнтацію споживачів на альтернативні види білка (гриби, риба, м’ясо домашньої худоби та птиці), а також підготовку до опалювального сезону, додають в асоціації.

«Представники м’ясопереробної галузі вважають, що ослаблена купівельна спроможність населення може підсилити вплив сезонних тенденцій. Окрім цього, новим фактором невизначеності для м’ясопереробної галузі стають віялові відключення електроенергії у багатьох регіонах України. Так, вже цього тижня низка операторів стикнулася з відмовами від попередньо замовленої охолодженої свинини чи переносами, що спричинило формування залишків та зсув графіків виробництва та поставок», — додали експерти.

Источник: www.agroportal.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *