За останні три місяці обсяги перевезення зернових залізницею скоротилися вдвічі

За перший місяць літа на мережі залізниці України навантажили 1 млн 516 тис. т зернових.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Rail.insider.

Загальне навантаження на мережі залізниці України у червні сягнуло 11 млн 178 тис. т. А частка зернових становила 14% – 1 млн 516 тис. т. Це на 145 тис. т більше, ніж у травні.

Середньодобові обсяги навантаження за цей період становили 50,5 тис. т.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, за останні три місяці обсяг навантаження скоротився фактично вдвічі. Це пов’язано передусім із тим, що країна-агресорка блокує роботу «зернового коридору», а сусідні країни заборонили експорт українських зернових.

На експорт залізницею перевезено 1 млн 428 тис. т. Із них 928 тис. т прямували до морських портів, а 520 тис. т — через західні прикордонні переходи.

Водночас за п’ять діб липня навантажили 164 тис. т зернових. У загальному обсязі частка зерна скоротилася до 9%. Проте Валерій Ткачов пояснив низькі показники тим, що із п’яти діб дві припали на вихідні, коли навантаження традиційно скорочується. Він також висловив сподівання, що за підсумками місяця ситуація покращиться.

Загальне накопичення вагонів у напрямку західних прикордонних переходів становить лише 6,6 тис. одиниць. Із них 1 тис. — із зерновими. Тож черги фактично немає.

Залишається складною ситуація у напрямку порту Ізмаїл. Наразі туди прямує понад 6,5 тис. вагонів, із них — 2 тис. одиниць із зерновими. Середній показник вивантаження у липні — 104 вагони із зерном на добу. Натомість кількість вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси, скоротилася до 819 одиниць. Це пов’язано передусім із тим, що з 29 червня РФ заблокувала проведення інспекцій вхідного флоту в межах «зернового коридору». Показник добового вивантаження у  портах Одеса та Чорноморськ коливається у діапазоні 118—200 вагонів. Тобто фактично вдвічі менше, ніж минулого тижня (413 вагонів).

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *