Уряд працює над формуванням вартості робіт із розмінування

Міністерство економіки продовжує працювати над запуском ринку розмінування в Україні. Минулого тижня відбулась робоча зустріч за участі заступника Міністра економіки України Ігоря Безкаравайного, експертів ПРООН, представників операторів протимінної діяльності (далі – оператори ПДМ), на якій обговорили принцип формування вартості робіт із розмінування.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінекономіки.

«Цього року ми запускаємо програму компенсації фермерам, які розміновуватимуть свої землі, залучаючи сертифікованих операторів протимінної діяльності. І Уряд компенсуватиме фермерам частину витрат на розмінування. На ці потреби в бюджеті закладено 3 мільярди гривень. Необхідно забезпечити такий підхід до ціноутворення, який з одного боку є достатньо гнучким в умовах невизначеності точних умов роботи операторів на конкретній ділянці та є привабливим для їх роботи, а з іншого – забезпечує ефективність використання державних та донорських коштів», – заявив заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

У зустрічі взяли участь представники 17 операторів ПМД, які надали свої розрахунки щодо вартості робіт із розмінування. Отримана інформація дозволить уніфікувати підходи до визначення цін на послуги з розмінування залежно від складності роботи, яку потрібно буде виконати.

Нагадаємо, на початку лютого Уряд схвалив рішення про запуск експериментального проекту щодо сертифікації операторів протимінної діяльності. Проект розрахований на два роки і ще більше наближає Україну до створення ринку розмінування. Новий порядок зменшує бюрократичне навантаження, визначає єдиний перелік документів, які мають подавати потенційні оператори ПМД, встановлює жорсткі процедурні строки.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *