Уряд планує врегулювати норми втрат під час виробництва виноробної продукції

На позачерговому засіданні робочої групи з питань розвитку виноградарства та виноробства, що відбулося при Міністерстві аграрної політики , було розглянуто питання визначення механізму затвердження виробничих норм втрат і виходу спиртових дистилятів під час виробництва, розливу, зберігання та транспортування виноробної продукції.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на minagro.

Учасники засідання, включаючи Першого заступника Міністра аграрної політики Тараса Висоцького, представників Міністерства фінансів, Державної податкової служби, та представники виноробних підприємств висловили спільну думку про необхідність доопрацювання питання визначення норм виробничих втрат виноробних напоїв.

Тарас Висоцький, Перший заступник Міністра агрополітики, підкреслив, що критерії таких втрат повинні бути чітко встановлені та погоджені на рівні Кабінету Міністрів України, схожі до регулювання при виробництві лікеро-горілчаних напоїв.

«Якщо підприємець вважає, що та чи інша втрата при виробництві виноробної продукції об’єктивна і немає змісту на неї нараховувати акциз, то таку втрату потрібно внести в перелік норм та затвердити, щоб законодавчо врегулювати це питання. Йдеться про втрати під час технологічного процесу виробництва, в тому числі втрати при використанні допоміжної сировини: етикеток, пляшок та ковпачків», – зазначив Висоцький.

Учасники домовилися розробити спільний проект документу із пропозицією переліку норм виробничих втрат. Крім того, під час зустрічі обговорювалася також плата за суборенду земельних ділянок з багаторічними насадженнями, в рамках земельного та господарського законодавства.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *