Українське садівництво здійснило справжній прорив, – Тарас Висоцький

Українське садівництво зробило великий прорив за останнє десятиліття. Сьогодні це успішний конкурентоспроможний сектор у Європі та світі, зазначив виконуючий обов’язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час вітального слова на Х Міжнародній науково-практичній конференції «Успішне садівництво і переробка: технології та інновації, вчимося перемагати. Кісточкові. Зерняткові. Горіхоплідні».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.

За його словами, розвитку садівництва сприяла низка факторів, зокрема державні програми підтримки галузі, земельна реформа. Проте основну роль відіграли підприємці, саме завдяки їх відданості справі, професійності і креативності галузь розвивається.

«Садівництво в Україні за останнє десятиліття зробило справжню революцію. Раніше Україна постійно імпортувала фрукти та ягоди. Зараз ми повністю забезпечуємо внутрішні потреби і є стабільними експортерами фруктів на ринки ЄС. Це визнання того, що українська продукція високої якості і конкурентна по ціні», –  підкреслив Тарас Висоцький.

Він також нагадав про державну допомогу, яку можуть отримати садівники. Зокрема, з 2022 року для малого і середнього бізнесу діє урядова грантова програма з розвитку садівництва. Згідно з умовами, підприємець може отримати грант до 7 млн гривень. За два з половиною роки видано грантів на суму майже 800 млн гривень, для майже 2 600 га нових садів. Це також нові робочі місця для понад 800 постійних та 25 тисяч сезонних робітників. 

Також під час конференції Тарас Висоцький оглянув виставку-презентацію обладнання, технологій і матеріалів для садівництва, горіхівництва, переробки, охолодження і заморожування.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *