Україна в минулому сезоні експортувала рекордну кількість крохмалю

За останні кілька років Україна з імпортера крохмалю перетворюється на експортера. За цей час збудовано низку сучасних підприємств, оснащених імпортним обладнанням, які переробляють картоплю на крохмаль.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.

Приватне багатопрофільне підприємство (ПМП) «Вімал» є найбільшим виробником крохмалю в Україні та має два виробничі майданчики.

«У 2012 році ми провели модернізацію виробництва, встановили нове іноземне обладнання та почали виробляти продукцію дуже високої якості. Саме в цей період почалися постачання крохмалю на експорт до Південно-Східної Азії, але вони були невеликими. Новий завод ми збудували у 2018 році, його потужність 600 тис. тонн картоплі/добу», — прокоментував AgroPortal.ua Сергій Лазар, т.в.о. директора “Вімала”.

Він зазначає, що водночас картоплярі України фактично перестали вирощувати картоплю з високим вмістом крохмалю. Сировинну базу крохмальної промисловості відкинули на 10 років тому до рівня 2014 року.

«На щастя, світова кон’юнктура сьогодні має сприятливий для українського крохмалю характер, і в результаті в сезоні 2023/2024 Україна встановила рекорд експорту крохмалю в межах 10 тис. тонн», — каже т.в.о директора ПМП «Вімал».

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *