Україна та Польща обговорили експорт українського цукру

Виконуючий обов’язки Міністра агрополітики України Тарас Висоцький провів онлайн-зустріч з головою правління Національної продовольчої програми Польщі та Асоціації виробників цукру Польщі Мареком Загорським. У зустрічі також взяли участь представники асоціацій виробників цукру України та Польщі.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.

Тарас Висоцький повідомив, що український Уряд ухвалив рішення про встановлення нульової  квоти на експорт цукру до ЄС, яка запрацювала 1 червня, і діятиме до кінця 2024 року.

Виконуючий обов’язки Міністра зазначив, що такі рішення Уряду  регулюють експорт цукру, відповідно до угоди з ЄС про безмитну і безквотну торгівлю. Тарас Висоцький підкреслив, що наразі український цукор не експортується в жодну з країн Європейського Союзу.

Зі свого боку Марек Загорський привітав таке рішення Уряду України.

Тарас Висоцький та Марек Загорський домовилися провести наступну зустріч у вересні, коли вже буде зібрано новий врожай цукрових буряків, та обговорити подальшу співпрацю. Також вони погодилися з необхідністю контролювати і обмінюватися інформацією щодо торгівлі цукром між Україною та Польщею.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *