Україна та Хорватія розроблять ефективні маршрути для експорту українського зерна

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що під час переговорів з міністром закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Гордоном Гирличем-Радманом сторони домовилися про можливість використання хорватських портів для експорту української агропродукції.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на МЗС України.

«Головною темою наших переговорів сьогодні, як і традиційно з іншими партнерами, була зброя. Ми обговорили подальшу підтримку Хорватії, а також я подякував за вже надану допомогу. Зі зрозумілих причин, не буду ділитися деталями. Скажу лише, що є конкретні домовленості, які незабаром будуть реалізовані. Окремо відзначу, що допомога, яку надає Хорватія, є дуже солідною, якщо порахувати її частку в загальному військовому бюджеті цієї країни», — зауважив Дмитро Кулеба.

З огляду на вихід РФ з Чорноморської зернової ініціативи, важливою темою переговорів став український продовольчий експорт.

«Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері – це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу. Дякую Хорватії за конструктивну допомогу», – підкреслив Дмитро Кулеба.

Також глава МЗС України висловив вдячність Хорватії, яка взяла на себе роль одного з глобальних лідерів з розмінування в Україні.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *