У агробізнесі МХП з’явився новий напрям – овочівництво

На полях компанії почали вирощувати картоплю, столовий буряк, моркву та цибулю. Під ці культури цьогоріч виділили 90 га на підприємствах «МХП –Агрокряж» та «МХП-АГРО-С».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз МХП.

Сергій Доброгорський, заступник голови правління з агробізнесу МХП, коментує:

«Оскільки МХП трансформувалася у кулінарну компанію, ми вирішили забезпечувати себе овочами власного вирощування. Відтак прийняли рішення вертикально інтегрувати виробництво овочів – одного із основних інгредієнтів тарілки споживача. Минулого року ми заклали дослідні ділянки картоплі та столового буряку, відпрацювали основні агротехнічні процеси та отримали перші урожаї. Цього року ми розширюємо асортимент культур до чотирьох та збільшуємо площі до комерційних (картопля – 30га, морква – 19га, буряк – 5га, цибуля – 36). Продукцію вирощуємо насамперед для задоволення внутрішньої потреби переробних підприємстві нашої компанії»

Минулого року в МХП провели дослідження грунтів, клімату та інфраструктури у 8 областях України. Для кожної культури та сорту визначали окрему локацію вирощування. Цього року запустили 2 виробничі майданчики, у Могилів-Подільському Вінницької області та у с. Селище Київської області.

Підрозділ у Могилів-Подільську буде спеціалізуватись на вирощувані ранніх культур. На Київщині зосередять сорти довготривалого зберігання. Згодом географія вирощування буде розширюватись.

Для забезпечення повного виробничого циклу, від посіву до пакування готової продукції, в МХП закупили увесь необхідний комплект імпортної техніки та обладнання від виробників Grimme, Spedo, Agricola, Forigo, VSS Amac, та інших. На усіх полях, де вирощують овочі, будують сучасні системи крапельного зрошення.

Довідка. МХП – міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій, виробник якісних і смачних продуктів харчування, що покращують життя споживачів. Працює у напрямах агро, виробництва продуктів харчування та ритейлу і має дочірні підприємства у Великій Британії, Саудівській Аравії, ОАЕ та країнах ЄС. Акції МХП представлені на Лондонській фондовій біржі. Виробничі потужності компанії охоплюють більшість областей України, земельний банк становить 360 000 га. Важливою складовою агровиробництва МХП є цифровізація та застосування інновацій.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *