Врожайність озимого ячменю на Кіровоградщині вища за минулорічну

На Кіровоградщині розпочались жнива. Збирають озимі ячмінь, горох та ріпак 40 господарств. Усього їх в області три з половиною тисячі. Жнивувати почали там, де дозволяє погода, сказала керівниця департаменту агропромислового розвитку Валерія Фурманова. В господарстві Кіровоградського району почали з ячменю. Врожайність – 4,8 тонни з гектара, того року була 3,5 тонни.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Суспільне.

У господарстві Кропивницького району озимий ячмінь косять другий день. Агрономка Оксана Білякова розповіла, посіяли цю культуру на площі 110 гектарів. Урожай кращий, ніж того року, через погоду:

«Склалися позитивні умови у весняний період: опади, невисока температура, внаслідок чого ячмінь мав непогану продуктивність».

У господарстві на жнива залучені 20 людей, каже агрономка:

«Практично у півтора-два рази у нас людей менше, ніж минулого року».

Каже, у господарстві через мобілізацію чоловіків, не вистачає механізаторів та водіїв. Хто лишився – працюють понаднормово.

Валерія Фурманова розповіла, вже скосили до тисячі гектарів озимини. Каже, до початку жнив порахували, у господарствах бракувало 200 працівників різних спеціальностей:

«Це й механізатори, й агрономи, і різні спеціальності. Частково ця потреба була перекрита службою зайнятості, частково – своїми силами».

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *