Технологія SmartSprayer для більш сталого розвитку

Конструкція причіпного обприскувача AMAZONE UX 5201 SmartSprayer поєднує камери та систему обробки зображень Bosch з ноу-хау в галузі рослинництва від xarvio™ в одну, єдину у своєму роді, систему захисту рослин. З пороговими значеннями шкодочинності бур’янів специфічними для певної ділянки, та одночасною реалізацією суцільної та точкової обробки посівів за один прохід. Витрата гербіцидів може бути знижено на 70%.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресреліз AMAZONE.

Розроблені компанією Bosch камери та система обробки зображень повністю сканують поле завдяки інтегрованим світловим модулям, незалежно від впливу навколишнього середовища у світлий та темний час доби. Сенсори здатні відрізнити культурні рослини від бур’янів при робочій швидкості до 12 км/год. xarvio™, виходячи з кількості виявлених бур’янів, приймає рішення про проведення локальної обробки у режимі реального часу. Механізм прийняття рішень враховує культуру, час обробки та стратегію боротьби з бур’янами, зважаючи на потреби клієнта та специфіку поля.

Крім того, SmartSprayer є системою точкового обприскування, яка може бути використана як до, так і після появи сходів і сприяє економії ЗЗР у великих обсягах. Адже фермер може зменшити кількість проїздів полем завдяки використанню інноваційної системи з двома баками (у поєднанні з фронтальним баком FT-P 1502) та додатково знизити витрати: друга напірна магістраль дає змогу провести одночасну, суцільну обробку ґрунтовими гербіцидами, інсектицидами чи фунгіцидами. Разом із підвищеною ефективністю та багатофункціональною можливістю застосування системи, у центрі уваги – користь для навколишнього середовища.

xarvio™ agronomic decision-making engine

Рішення про те, з якими специфічними налаштуваннями, з якою рекомендованою сумішшю гербіцидів і коли систему SmartSpraying найкраще використовувати, ґрунтується на вдосконаленому механізмі агрономічних рішень xarvio™ agronomic decision-making engine (ADE) від BASF Digital Farming. З урахуванням достатнього професійного досвіду застосування інтегрованого захисту рослин, різні параметри (культура, спектр бур’янів, погодні умови) автоматизовано переймаються з системи xarvio™ FIELD MANAGER, обробляються для прийняття рішення і передаються в систему SmartSpraying.

Система SmartSprayer аналізує поріг шкодочинності, а тоді здійснює обробіток тільки в тих місцях, де бур’яни негативно впливають на посіви. Так, при однаковому результаті економія гербіцидів буде більшою, ніж із застосуванням звичайних систем захисту.

Техніка, яку застосовують на практиці

Компанія Amazone спільно з Bosch і BASF Digital Farming провела різноманітні дослідження і зі своїм міжгалузевим ноу-хау успішно реалізувала їх у популярному продукті. У найближчі роки перспективна технологія SmartSprayer буде поступово виводитись на ринок. Вона є унікальною за своїми технічними можливостями та системним підходом і не має аналогів у світі.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *