Спеціалісти КSE розробляють нову модель збору інформації для аграрної статистики

Спеціалісти КSE працюють над розробкою нової моделі збору інформації для аграрної статистики, в рамках якої проводять окреме дослідження та підготовку пропозицій щодо необхідної статистичної інформації. На сьогодні вже проаналізовано доступні в Україні джерела інформації, способи збору та обробки даних та багато іншого.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на minagro.

Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький наголосив на необхідності підготувати проект моделі збору та обробки інформації, яка б враховувала вітчизняні особливості та могла б інтегруватися у європейську.

«Це є важливим аспектом на шляху України до Європейського Союзу та для її повоєнного відновлення. Ми повинні чітко порівняти наші показники та системи збору агростатистичної інформації, зрозуміти чого у нас немає, проаналізувати можливість включення необхідних показників в існуючі моделі збору інформації та внести необхідні зміни до нормативно-правових актів для модернізації старих або створення нових механізмів», – підкреслив Тарас Висоцький.

Джерело: propozitsiya.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *